Ingmar Simonsson

Ändå inget ålamörker

 

Romanen utspelas under en sensommarkväll på Bäckalund när åskan är i annalkande. Peter återvänder till gården där han varit sommarbarn, för att närvara vid morgondagens begravning av Maria på Forsalund. Berättelsen vävs samman med en sensommardag, från morgon till kväll, tjugo år tidigare ur sommarbarnets perspektiv.

Två släkter på tre intilliggande gårdar - Bäckalund,Krasseboda och Forsalund - är sammanbundna med varandra, men en del gamla misstämningar mellan dem lever kvar. I den kvava hettan denna sensommarkväll sjuder allt det undertryckta upp till ytan. Det gångna mänger sig in i det närvarande.

 

 

Direktpris från förlaget: 130 kr, inkl. moms, frakt tillkommer

Medlem i

Författarcentrum Öst

Verksam som

Poet, Fackboksförfattare, Dramatiker

Beskrivning

Min senast utgivna bok är Kierkegaard i vår tid där Kierkegaards aktualitet idag behandlas tillsammans med en presentation av hans skrifter. Innan dess Lufthungrande Medavdöda ­ två långdikter. Dessförinnan Bellmans värld där Bellmans visdiktning sätts in i sitt rätta samhälleliga och litterära sammanhang, med tonvikten på stilblandningen i Fredmans Epistlar.

Jag har främst skrivit dramatik, mest omskriven är Kierkegaards Antingen ­ Eller, gick på Teater Aurora i Stockholm 100 utsålda kvällar 1986­-87, den teatersäsongens kritiker-och publiksuccé på frigruppsnivå. Jag har också översatt, förutom från danska även från engelska, som den mest omskrivne poeten under 1900-talet i USA: Wallace Stevens.

Verkförteckning

Den fackliga handboken, 1980
Traak och Tria, 1980, barnbok
Jag gör väl vad jag vill? 1982, om lagar och normer
Kierkegaards Antingen - Eller, dramatik
Medavdöda, 1993, dikt
Bellmans värld, 1995
Lufthungrande Medavdöda, 2001
Kierkegaard i vår tid, 2002

Tillbaka