De berättelser som inleder är hämtade från biståndsvärlden. Ibland har författaren råkat illa ut, värst var det i militärdiktaturens Etiopien i slutet av 70-talet. Han har också trampat i det diplomatiska klaveret så grovt att en svensk utrikesminister sa – dock inte offentligt – att den där de Vylder borde skjutas.

Ett kapitel handlar om hur det var att hoppa av plugget i början av det optimistiska 60-talet. Ett annat: ”Sex och politik” bygger på hans erfarenheter från sex års styrelsearbete, fram till 2015, för RFSU.

I en avslutande del, som smakprov på författarens elakhet, ett urval av tidigare publicerade krönikor och debattartiklar. Här varvas kritiska betraktelser över hur Sverige utvecklats till de rikas skatteparadis med plumpa personangrepp på makthavare.

Stefan de Vylder är nationalekonom och författare till en rad artiklar och böcker. Han har tidigare bl.a. arbetat på Sida och som docent i utvecklingsekonomi på Handelshögskolan i Stockholm. Numera verksam som fristående forskare, författare och konsult.

Förlagets direktpris: 150 kr + frakt

Tillbaka